Skip to content Skip to footer

Kort om Tandrensning:

  • Er du mellem 19-25 år og medlem af Sygeforsikringen “danmark” er det gratis at få renset tænder 🙂
  • Tandplejere er specialuddannede til at foretage tandrensning
  • Det er muligt at booke tid til kun at få foretaget en tandrensning og intet andet
  • Tandrensning anbefales typisk med intervaller på 12 måneder
  • Tandrensning fjerner de belægninger du ikke selv kan fjerne
  • Tandrensning er med til forebygge tandkødsbetændelse og paradentose
  • Det tager normalt 15-20 minutter
  • Tandrensning foretages med ultralyd og med langsomt roterende instrumenter med speciel polerpasta (pimpsten opfugtet med vand) og specielle håndinstrumenter (såkaldte scalere)

Se vores priser her

Hvornår ved jeg, at det er ved at være tid til få foretaget en tandrensning hos tandlægen?

Det behøver du ikke bekymre dig om, hvis du regelmæssigt får foretaget et tandeftersyn. Så holder vi øje med det for dig.

Går du ikke regelmæssigt til tandlæge er det en god idé at booke en tid til en tandrensning, hvis dine tænder er misfarvede, eller hvis du kan se eller mærke tandsten.

Hører du til de få som er i stand til at børste tænderne helt perfekt, så der ikke efterlader ét eneste gram belægninger på tænderne – og bliver dine tænder ikke misfarvede – behøver du faktisk aldrig at få renset tænder hos tandlægen eller tandplejeren.

Så kan du spare de penge og den ulejlighed og nøjes med at få foretaget et tandeftersyn. Vi vil meget gerne foretage et kvalitativt tjek af din tandbørstning og fortælle dig, om du børster dine tænder godt nok til, at du aldrig behøver at få renset tænderne af en tandplejer eller tandlæge.

Sådan renser vi tænderne professionelt

Tandsten og misfarvninger kan du ikke selv fjerne. Det sidder meget fast på tænderne og kan kun fjernes med specialinstrumenter. Tandsten fjernes med ultralyd og håndinstrumenter. Misfarvninger fjernes meget effektivt med en special tandpasta tilsat lidt pimpsten, som påføres tandemaljen med gummikopper monteret på roterende instrumenter.

Instrumenterne er designede til at kunne komme ned i selv de sværest tilgængelige områder, som du ikke selv kan nå med tandbørsten eller tandtråd. Det er især vigtigt, hvis du ikke har fået renset tænder i lang tid, fordi der så er risiko for, at der har dannet sig tandsten under tandkødet, som igen kan føre til tandkødsbetændelse og paradentose.

Almindelig eller elektrisk tandbørste?

Det spørgsmål bliver vi ofte bliver stillet. Svaret er, at det er ligegyldigt, hvad du bruger til at børste tænderne med; bare de bliver rene. Så du kan altså i princippet bruge en opvaskebørste 🙂 – bare tænderne bliver rene. Når det så er sagt gælder følgende retningslinjer:

Almindelig tandbørste

Start altid med det mest enkle og se om det fungerer for dig. Er du i stand til at fjerne alle belægninger med en almindelig tandbørste, er der ingen grund til at investere i en elektrisk tandbørste. En almindelig tandbørste kan du nemt tage med dig overalt, den er billigere i drift, tager mindre plads, skal ikke genoplades osv.
Få flere gode råd om tandbørstning her.
Du kan se vores lille video om tandbørstning her.

Elektrisk tandbørste

Du kommer nemmere rundt i alle kroge og hjørner med en elektrisk tandbørste. Har du svært ved at holde dine tænder rene, anbefaler vi derfor elektrisk tandbørste.
Du kan se vores lille video om, hvordan den anvendes her.

Oral-B elektrisk tandbørste

Efter vores opfattelse er Oral-B med det runde børstehoved den bedste elektriske tandbørste, der findes på markedet i dag. Der findes i mange forskellige varianter – vi anbefaler den billigste og mest enkle.

Husk tandtråd!

Ønsker du at renholde dine tænder og tandkød bedst muligt, er du nødt til at bruge tandtråd hver dag.

Det er vigtigt, at du anvender den rigtige teknik.
Se vores video og læs mere her.

Tandstikkere og mellemrumstandbørster

Du bør undgå at bruge tandstikkere og mellemrumstandbørster, med mindre vi har anbefalet det. Når du ‘stanger tænder’ med tandstikkere og mellemrumstandbørster er der risiko for, at din tandkød trækker sig tilbage. Der er ikke farligt for tænderne, men det kan give nogle grimme mellemrum mellem tænderne. Vi kalder dem ‘mørke trekanter’. Et smukt tandsmil er et samspil mellem tænder og tandkød, der fylder mellemrummene ud mellem tænderne.
Læs mere her.

Tandpasta

Vi har ingen favoritmærker. Alle mærker som forhandles i DK opfylder sunde og fornuftige krav.
Vi fraråder brug af tandpasta, som indeholder slibemiddel, da de ridser tandemaljen ved længere tids brug.
Læs mere om valg af tandpasta her.

Mundskyllemidler

Vi fraråder brug af mundskyllemidler, fordi længere tids brug risikerer at ødelægge mundhulens sunde bakterieflora. Mundskyllemidler bør kun anvendes, hvis vi har ordineret det. Anvendelse finder som regel kun sted efter en operation og lejlighedsvist i forbindelse med en opstart på behandling af kraftig tandkødsbetændelse eller paradentose. Mundskyllemidler kan ikke erstatte almindelig hjemmetandpleje i form at tandbørstning og tandtråd.
Læs mere om mundskyllemidler her.

Scroll til top